viernes, 19 de noviembre de 2021

EL CALENDARI LITÚRGIC

El calendari litúrgic està relacionat amb els cicles solars i lunars, serveix per situar les diferents festivitats que celebra la litúrgia cristiana durant l'any i que està distribuïda en diversos períodes. Les festivitats que destaquen, ja que són fixes, són el nadal, l'Epifania (el 6 de gener, dia dels Reis Mags) i les festivitats de Sants o de la Mare de Déu.

La Pasqua de Resurrecció, que és la festa més important d'aquest calendari, és la base, és a dir, totes les altres celebracions són configurades i depenen de la Pasqua.

Aquest calendari s'ha anat formant durant tos els segles, primerament, va establir-se el Diumenge de Rams i la Pasqua, després es van anant afegint altres, com el Pentacostés (5 de juny). Per poder donar un significat diferent del cristianisme, els missioners quan evangelitzaven van anant introduint més festes. Així doncs, van agafar festes paganes i van transformar-les perquè tinguessin un significat cristià.

En aquest calendari podem veure com hi ha diversos colors que representen cadascú un significat diferent. El blanc, puresa i alegria i fa referència a Nadal i a la Pasqua; el verd, que vol dir esperança i és utilitzat al temps ordinari; el lila, representa el dol i la penitència i és utilitzat a l'advent, Quaresma i setmana santa; el vermell vol donar a entendre el foc de l'esperit sant i el martiri, són les festes dels màrtirs i Pentecosta.



El foc és com la resurrecció de Crist i l'Esperit Sant, s'utilitza a la Vigília de Pasqua i a la dedicació de l'altar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

LA SEGONA PASQUA

El dilluns 24 de maig es celebra la segona Pasqua, una festa que se celebra de manera desigual en tot el país, ja que no a tots els llocs...